Borsjt (rode bietensoep) header afbeelding

Borsjt (rode bietensoep)

Voorgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 500 gr. bietjes
  • 100 gr. winterwortel
  • 110 gr. Witte kool
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. dille
  • 1 ½ ltr. groentebouillon
  • 4 eetl. zure room
  • zout, peper
  • evt. een hard gekookt ei
Bereidingswijze

Was de bietjes en kook ze gaar. Giet de bietjes af en spoel ze met koud water. Laat ze afkoelen. Snipper de ui fijn, snijd de kool, knoflook en winterwortel in stukjes. Kook de ui, kool, knoflook en wortel in de bouillon tot ze gaar zijn. Pel de bietjes en snijd een deel in kleine blokjes. Rasp de rest van de bietjes en houd apart.Voeg de bietjes toe aan de bouillon. Pureer de soep met een staafmixer. Strooi de geraspte bietjes erover. Serveer de soep met in elk bord een schep zure room. In Rusland eet men deze soep met een schep fijn geprakte ei erover.