Oosterse andijvie header afbeelding

Oosterse andijvie

Hoofdgerechten

Ingrediënten
  • 400 gram gesneden andijvie
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 200 gram snoeptomaatjes
  • 1/2 rode peper
  • 4 eetlepel sojasaus
  • 1,5 theelepel komijnpoeder
  • 1,5 theelepel korianderpoeder
Bereidingswijze

Snijd de rode peper in ringetjes. Snijd de rode ui en de knoflook heel fijn. Snijd de snoeptomaatjes doormidden. Verhit in een wokpan wat olijfolie en fruit hierin de ui, knoflook en peper zachtjes aan. Voeg de komijnpoeder en korianderpoeder toe en bak dit kort mee. Voeg de tomaatjes toe aan de pan en 2 eetlepels sojasaus. Zet het vuur iets hoger. Als de tomaatjes gaar zijn, voeg dan de andijvie toe. Wok deze kort mee. Voeg nog 2 eetlepels sojasaus toe en breng op smaak met zout en peper.