Stoofperen met effect header afbeelding

Stoofperen met effect

Bijgerechten, 6 personen

Ingrediënten
  • 12 Gieser Wildeman
  • 1 citroen
  • 1 laurierblaadjes
  • 6 takjes munt
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 liter witte wijn
  • 200 ml rode port
  • 200 gram suiker
  • 1 eetlepel maizena
Bereidingswijze

Pers de citroen uit en doe het sap in een grote pan. Voeg de witte wijn, kurkuma, laurier, suiker en 500ml water toe en breng aan de kook. Schil de peren en zet ze rechtop in de pan. Laat circa een uur op het vuur staan, tegen de kook aan. Laat de peren afkoelen, maar bewaar het stoofvocht. Schenk de rode port in een ovenschaal en zet de peren hierin. Zet de schaal zeker 8 uur in de koelkast. Maak de maïzena aan met wat water. Breng het stoofvocht aan de kook en voeg de maïzena toe, zodat het bindt. Dompel de peren onder in het vocht en garneer af met wat munt.