Pannetje met sperziebonen en kapucijners header afbeelding

Pannetje met sperziebonen en kapucijners

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 500 gram sperziebonen
  • 2 uien
  • 4 trostomaten
  • 800 gram kapucijners
  • Paar takjes Italiaanse kruiden
  • 4 takjes basilicum
  • 250 gram chipolataworstjes
Bereidingswijze

Laat de kapucijners een dag van te voren wellen. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in ongeveer 4 minuten gaar. Spoel na met koud water. Snijd de uien goed fijn. Bak in een koekenpan de ui aan. Snijd de worstjes in stukken en voeg toe aan de pan. Snijd de Italiaanse kruiden en voeg deze toe met wat zout en peper. Snijd de tomaten in blokjes en voeg deze met de kapucijners toe aan de pan. Doe de sperziebonen erbij en verwarm nog 5 minuten. Garneer af met wat gesneden basilicum.