Shepherd’s pie header afbeelding

Shepherd’s pie

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 1 zak hutspot
  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 250 gram doperwten
  • 500 gram gehakt
  • 75 ml melk
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 bouillonblokje
  • 50 gram kaas
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de aardappelen gaar. Doe in een koekenpan wat olijfolie en bak de hutspot met het gehakt hierin even aan. Voeg de bloem toe en roer goed hierdoor heen. Maak met 150 ml water en het bouillonblokje een bouillon. Voeg de bouillon toe aan de koekenpan. Voeg de doperwten toe en breng op smaak met zout en peper. Maak een puree van de aardappelen met de melk en een klontje boter. Vet een ovenschaal in met boter. Doe het gehaktmengsel erin en verdeel de puree hierover. Rasp de kaas en strooi deze bovenop. Zet 30 minuten in de oven.