Witlofsoep met zalm header afbeelding

Witlofsoep met zalm

Voorgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 6 stronken witlof
  • 1 winterpeen
  • 2 tenen knoflook
  • 2 aardappelen
  • 2 uien
  • 5 takjes bieslook
  • 6 blaadjes laurier
  • 3 takjes tijm
  • 2 zalmfilets
  • 2 bouillonblokjes
  • 2 dl kookroom
Bereidingswijze

Snijd de uien in ringen en de knoflook in stukjes. Bak dit een paar minuten aan de in koekenpan. Snijd de aardappelen en witlof in stukjes en de winterpeen in schijven. Doe 1,5 liter water in een soeppan met de bouillonblokjes. Voeg hier de uien en knoflook, de aardappelen, witlof en winterpeen aan toe. Voeg de tijm en laurier toe. Laat 20 minuten zachtjes koken. Snijd de zalm in stukken en voeg deze met de kookroom toe en laat nog 10 minuten koken. Garneer af met wat gesneden bieslook.