Casserole met krieltjes header afbeelding

Casserole met krieltjes

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 1 kilo krieltjes
  • 800 gram sperziebonen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gram chorizo
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui en knoflook fijn. Fruit deze in wat olijfolie in de koekenpan aan. Snijd de chorizo in plakken. Bak de plakken chorizo even kort aan, zodat ze knapperig worden. Snijd de krieltjes doormidden en kook ze voor 8 minuten. Maak de sperziebonen schoon en kook deze 5 minuten. Schep de ui en knoflook in de ovenschaal. Voeg hier de sperziebonen bij, de krieltjes en de plakken chorizo. Hussel dit door elkaar en schenk er wat olijfolie over. Zet voor 20 minuten in de oven.