Frittata met bimi header afbeelding

Frittata met bimi

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 400 gram bimi
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 250 gram champignons
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • 1/2 bakje Italiaanse kruiden
  • 6 takjes bladpeterselie
  • 50 gram zwarte olijven
  • 8 eieren
  • 200 gram rauwe ham
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150 graden. Kook de bimi in 4 minuten gaar. Snijd de champignons in kwarten en bak deze in olie een paar minuten. Snijd de ui in ringen en pers de knoflook uit, voeg deze toe aan de champignons en bak een paar minuten mee. Snijd de Italiaanse kruiden en de tomaatjes in reepjes, voeg deze met de bimi toe. Breek de eieren boven een kom los, voeg zout en peper toe en klop los. Giet bij de groenten in de pan. Leg de ham bovenop en bak nog een paar minuten. Zet dan voor 15 minuten in de oven. Garneer af met de olijven en peterselie.