Gegrilde asperges met zalm header afbeelding

Gegrilde asperges met zalm

Hoofdgerechten, 2 personen

Ingrediënten
  • 1 kilo asperges
  • 300 gram spinazie
  • 10 cherrytomaatjes
  • 500 gram krieltjes
  • Pakje Hollandaisesaus
  • 2 zalmfilets
  • 1 eetlepel boter
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de tomaatjes in een ovenschaal en giet er wat olijfolie over en zout en peper. Schil de asperges en snijd een centimeter van de onderkant af. Leg de asperges in de pan onder water en dek af met een stukje keukenrol, kook ze in ongeveer 15 minuten gaar. Was de krieltjes en kook deze ook in 15 minuten gaar. Zet de tomaatjes 10 minuten in de oven. Bak de zalm in de pan met de boter gaar. Bak in de wokpan de spinazie voor 1 minuut. Grill de asperges kort in de grillpan. Verwarm de Hollandaisesaus.