Pasta met spinazie en gamba’s header afbeelding

Pasta met spinazie en gamba’s

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 300 gram spinazie
  • 20 cherrytomaatjes
  • 100 gram doperwten
  • 4 sjalotjes
  • 4 tenen knoflook
  • 2 rode pepers
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 300 gram tagliatelle
  • 28 reuze gamba's
  • 200 ml kookroom
  • 4 eetlepels groene pesto
Bereidingswijze

Snijd de knoflook fijn en snipper de sjalotjes. Snijd de rode peper in ringetjes. Kook de pasta gaar. Doe wat olie in een wokpan en voeg de knoflook, peper en een sjalot toe. Voeg na 3 minuten de gamba’s toe en bak mee tot ze lichtroze kleuren. Voeg de pesto, kookroom, doperwten en een handje Parmezaanse kaas toe. Laat even inkoken. Snijd de cherrytomaatjes door en voeg deze met de spinazie toe aan de saus. Laat de spinazie slinken en voeg de pasta toe. Breng op smaak met zout en peper.