Gepofte aardappel met kaas en spek header afbeelding

Gepofte aardappel met kaas en spek

Bijgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 8 Malta aardappelen
  • 4 bosuitjes
  • 250 gram zure room
  • 100 gram cheddar
  • 250 gram ontbijtspek
  • 1 eetlepel worcestershiresaus
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Prik in alle aardappelen gaatjes en wikkel in aluminiumfolie. Bak in een uur gaar. Zet de temperatuur op 180 graden. Leg de spekplakken naast elkaar op een bakplaat en bak krokant. Snijd de bosui in ringen, houd een klein beetje apart. Rasp de cheddar. Snijd de aardappelen doormidden en lepel ze leeg. Verkruimel het spek. Doe de aardappelpuree in een kom en voeg de zure room, worcestershiresaus, bosui en helft van het spek en cheddar toe. Breng op smaak met zout en peper. Schep het mengsel in de aardappel en strooi de overige cheddar erover. Zet nog 5 minuten in de oven. Garneer af met spek en bosui.