Lentesalade header afbeelding

Lentesalade

Lunchgerecht, 4 personen

Ingrediënten
  • 100 gram raapstelen
  • 150 gram groene asperges
  • 75 gram peultjes
  • 75 gram doperwten
  • Handje veldsla
  • 2 bosui
  • 5 radijsjes
  • Plukje tuinkers
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 theelepel mierikswortel
Bereidingswijze

Zet een pan water op en laat dit koken, voeg de asperges en peulen 2 minuten toe en spoel af met koud water. Kook de doperwten ongeveer 5 minuten en spoel af met koud water. Kook de eieren bijna hardgekookt. Leg de raapstelen en veldsla op een schaal. Verdeel de doperwten, asperges en peulen hierover. Halveer de eieren en verdeel over de salade. Maak een dressing van de mayonaise, yoghurt, mierikswortel en peper en zout. Snijd de radijsjes in schijven en de bosui in ringetjes. Sprenkel de dressing erover en garneer af met bosui en radijs.