Aardappelsalade met Parmaham header afbeelding

Aardappelsalade met Parmaham

Bijgerechten, 4 personen

Ingrediƫnten
  • 7 stuks Opperdoezer Ronde
  • 1 sjalot
  • 5 takjes peterselie
  • 1 ei
  • 100 gram Parmaham
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 eetlepel augurkennat
  • 3 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze

Boen de Opperdoezer Ronde schoon en snijd in kleine stukjes. Doe water en een bouillonblokje in een pan en breng aan de kook. Kook de aardappelen hierin in ongeveer 10 minuten gaar. Kook het ei hardgekookt en hak fijn. Doe de azijn, mosterd, honing en augurkennat in een kom en meng goed. Voeg al kloppende de olijfolie toe en tot slot de mayonaise. Snijd de peterselie en de sjalot fijn. Meng dit met de dressing en ei door de aardappelen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Garneer af met de Parmaham.