Tuinbonensoep met bacon header afbeelding

Tuinbonensoep met bacon

Voorgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 1 kilo tuinbonen
  • 2 uien
  • 2 preien
  • 2 winterwortels
  • 4 tenen knoflook
  • 150 gram bacon
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Snufje chilipoeder
Bereidingswijze

Snijd de bacon in kleine stukjes en bak in de olijfolie in een soeppan aan. Snijd de uien en de knoflook fijn, voeg toe en bak 5 minuten aan. Snijd de prei in ringen en voeg toe. Snijd de wortelen fijn en voeg toe aan de pan. Breng op smaak met zout en peper en de chilipoeder. Laat, met regelmatig doorroeren, 15 minuten stoven. Dop de tuinbonen. Voeg 1 liter water, het bouillonblokje en de tuinbonen toe en laat 20 minuten zachtjes koken. Pureer grof met de staafmixer en breng indien nodig verder op smaak met zout en peper.