Kropsla met bieten header afbeelding

Kropsla met bieten

Lunchgerecht, 2 personen

Ingrediënten
  • 1 kropsla
  • 1 komkommer
  • 1 voorgekookte biet
  • 2 trostomaten
  • 1 rode ui
  • 1/2 citroen
  • 1 rode paprika
  • 6 takjes marjoraan
  • 12 stuks olijven
  • 50 gram feta
  • 6 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze

Was de sla en scheur de blaadjes klein. Snijd de biet in reepjes en de trostomaten in plakken. Snijd de rode paprika in reepjes en de komkommer in plakjes. Snijd de ui in dunne ringen. Snijd kleine blokjes van de feta. Pers de citroen uit. Snijd de marjoraan fijn. Maak van het sap, de olijfolie en de marjoraan een dressing. Breng op smaak met zout en peper. Meng in een grote kom de sla met de tomaat, komkommer, biet, paprika, ui, feta en olijven. Schenk de dressing erover.