Geroosterde bloemkool header afbeelding

Geroosterde bloemkool

Bijgerechten, 2 personen

Ingrediënten
  • 1 bloemkool
  • 1/2 citroen
  • 5 takjes platte peterselie
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1 eetlepel sesampasta
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel baharat kruiden
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de bloemkool in roosjes. Meng de baharat kruiden met de olie en een beetje zout. Verdeel deze olie over de bloemkoolroosjes. Leg de roosjes op de bakplaat en bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin. Pers de citroen uit. Maak een saus van de sesampasta, het sap van de citroen, de yoghurt, de honing en 1 eetlepel water. Meng goed door elkaar. Snijd de peterselie fijn. Garneer de bloemkoolroosjes met de peterselie en serveer met de saus.