Cara Cara sinaasappelpudding header afbeelding

Cara Cara sinaasappelpudding

Nagerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 6 maïskolven
  • 1 schaaltje
  • sap van 2 sinaasappels
  • schil van 1 sinaasappel geraspt
  • 1 el citroensap
  • 1 ei
  • 2 grote of 3 kleine eidooiers
  • 4 el ongezouten boter in zachte kleine stukjes
  • 4 el kristalsuiker
  • beetje zout naar smaak
Bereidingswijze

Kook het sinaasappelsap 2-4 minuten op halfhoog vuur tot het indikt. Zet het vuur uit en roer de geraspte schil en het citroensap erdoor. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Roer in een andere schaal het ei, de dooiers en de suiker door elkaar. Wanneer het sinaasappelsap is afgekoeld voeg je het langzaam toe aan het ei-mengsel. Blijf rustig doorroeren! Giet het mengsel weer in de pan en verwarm het geheel op halfhoog vuur ongeveer 5 minuten. Blijf roeren tot het ‘puddingdikte’ heeft. (Giet eventueel de pudding door een vergiet om de schil en stukjes gekookt ei te verwijderen.) Roer dan de boter en zout door de warme pudding.