Caribische rijstschotel header afbeelding

Caribische rijstschotel

Hoofdgerechten

Ingrediënten
  • 250 gram rijst
  • 1 liter bouillon
  • 1 rode paprika (in kleine blokjes)
  • 2 stengels bleekselderij (in smalle stukjes)
  • 6 bosuitjes (gesnipperd)
  • blokje gember (fijngesneden)
  • 1 mango (in plakken)
  • 2 Bananen (in plakjes)
  • sap van 2 limoenen
  • handvol verse koriander (gehakt)
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 1tl sambal oelek
  • 1 el azijn
  • 3 el olijfolie
  • 150 gr cashew noten
Bereidingswijze

Kook de rijst in de bouillon zachtjes gaar. Schep de paprika en bleekselderijstukjes en de helft van het limoensap door de rijst. Meng de rest van de limoensap met de azijn, sambal, olie en de gembersiroop. Meng daar de koriander, bosui en knoflook door. Roer dit door de rijst. Houd 4 plakken mango apart en snijd de rest in kleine blokjes. Snijd de banaan in plakjes. Schep de mangoblokjes, banaan en cashewnoten door de rijst en warm het geheel al omscheppend nog even goed door. Schep de rijst in een schaal en garneer met de schijven mango.