Wellington van hert met paddenstoelenmelange header afbeelding

Wellington van hert met paddenstoelenmelange

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 400 gram paddenstoelenmelange
  • 2 sjalotten
  • 600 gram hertenrug filet
  • 1 grote plak bladerdeeg
  • 150 ml croma
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng de hertenrug op smaak met zout en peper. Verhit in een pan de croma en braad hierin de hertenrug aan alle kanten. Snipper de sjalotjes en snijd en scheur de paddenstoelen. Laat de hertenrug buiten de pan rusten. Bak de sjalot en de paddenstoelen in dezelfde pan. Laat ze afkoelen. Verdeel de paddenstoelen en sjalot over het bladerdeeg. Laat aan de randen 3 centimeter vrij. Leg de hertenrug hierop en rol het bladerdeeg dicht. Zorg dat de naad aan de onderkant van de ovenschaal zit. Bak 20 minuten in de oven en laat daarna nog 15 minuten rusten.