Tarte tatin van peer header afbeelding

Tarte tatin van peer

Nagerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 2 grote Doyenne du Comice peren
  • 1 kaneelstokje
  • 1 stuk steranijs
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1 grote plak bladerdeeg
  • 2 deciliter water
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de peren, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Halveer de parten in de lengte. Doe het water met een kaneelstokje en de steranijs in een pan en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 minuten trekken. Verwijder het kaneelstokje en de steranijs, voeg de suiker toe en een snufje zout. Karamelliseer de suiker totdat deze goudgeel is. Giet de karamel in een ronde bakvorm en verdeel de plakjes peer hierover. Leg het bladerdeeg erop en vouw de randen naar binnen. Bak 20 minuten in de oven. Laat een kwartier afkoelen voor je hem met het bladerdeeg naar beneden uit de vorm haalt.