Chocoladetaart met rode bessen header afbeelding

Chocoladetaart met rode bessen

Amuses, 8 personen

Ingrediënten
  • 115 gram zachte, ongezouten boter
  • 115 gram donker rietsuiker
  • 2 eieren
  • 150 ml zure room
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 gram cacaopoeder
  • 75 gram rode bessen
  • 115 gram takjes rode bessen ter garnering
  • Voor het glazuur:
  • 150 gr. pure chocolade in stukjes, 45 ml rode bessengelei
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een (tulband) vorm in en bestuif hem met bloem. Klop de boter met de suiker romig. Klop de eieren en de zure room erdoor. Zeef de bloem, de bakpoeder en het cacaopoeder boven het botermengsel en spatel het er luchtig door. Spatel de bessen erdoor. Schep het beslag in de bakvorm en strijk de het glad. Zet de vorm 40-50 minuten in de oventotdat de bovenkant mooi gerezen is. Stort hem op een taartrooster en laat hem afkoelen. Meng voor het glazuur de chocolade en de gelei in een vuurvaste kom. Zet de kom op een pan met heet water en laat de massa zachtjes smelten. Laat de massa op kamertemperatuur komen en roer beetje bij beetje de slagroom erdoor. Zet de taart op een schaal. Schep het glazuur erover en laat het langs de zijkant afdruipen. Versier de taart vlak voor het opdienen met takjes rode bessen.