Cannoli met goudreinet en pistache header afbeelding

Cannoli met goudreinet en pistache

Nagerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 3 grote Goudreinetten
  • 1 ei
  • 150 gram pistachenoten
  • 270 gram bloem
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 125 ml witte wijn
  • 1/2 theelepel zout
Bereidingswijze

Doe het bloem, zout, poedersuiker, kaneel, zonnebloemolie en wijn in een kom en meng tot een stevig deeg. Schil de goudreinetten en snijd langs het klokhuis dikke plakken af. Maak staven van 2cm dik en 5cm lang. Hak de pistachenoten en meng met de suiker. Rol het deeg dun uit. Snijd plakken van 5 bij 9 centimeter. Scheid het ei. Rol de appel door de pistache en leg dwars op het deeg. Rol het deeg om de appel, bestrijk de laatste cm met eiwit om het deeg dicht te plakken. Verwarm olie op 180 graden en frituur de cannoli voor 3 minuten. Bestrooi met poedersuiker en stroop.