Wortel met aardappelgratin header afbeelding

Wortel met aardappelgratin

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 800 gram Bildtstar
  • 3 winterpenen
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode uien
  • 10 kruidnagels
  • 600 ml slagroom
  • 6 kardemompeulen
  • 4 eetlepels maizena
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de winterpeen en knoflook in plakjes. Schil de aardappelen en snijd deze in dunne plakken. Pel de rode uien en steek hier de kruidnagels in. Breng in een pan de slagroom met de aardappel, de wortel, uien, knoflook en de zaadjes uit de kardemon aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken. Meng 4 eetlepels maïzena met 1 eetlepel water en voeg toe. Laat 1 minuut doorkoken. Haal de kruidnagels uit de ui, snijd de ui fijn en voeg weer toe. Breng op smaak met zout en peper. Doe het mengsel in een ovenschaal en bak 30 minuten.