Sinaasappeltaart header afbeelding

Sinaasappeltaart

Nagerechten, 8 personen

Ingrediënten
  • 1 sinaasappel
  • 4 eieren
  • 100 gram boter
  • 175 gram suiker
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • 240 gram bloem
  • 125 ml slagroom
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de boter met de poedersuiker en 150 gram bloem in een kom en meng goed. Scheid een ei en voeg de dooier toe. Laat het deeg 30 minuten afkoelen in de koelkast. Vet een taartvorm in en bedek de bodem en de rand met het deeg. Bedek het deeg met vetvrij papier en vul met droge rijst. Bak 10 minuten, verwijder het papier en de rijst en bak nog 5 minuten. Rasp de sinaasappel in een kom, pers hem uit en doe het sap in de kom samen met 3 eieren, 90 gram bloem, de suiker en de room. Mix tot een glad beslag en giet in de vorm. Bak nog 30 minuten.