header afbeelding

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 400 gram raapstelen
  • 1 limoen
  • 1 teen knoflook
  • 2 sjalotten
  • 1 ei
  • 50 gram pijnboompitjes
  • 250 ml kookroom
  • 50 gram Parmezaanse kaas
Bereidingswijze

Kook de tagliatelle beetgaar en spoel hem af met koud water. Snipper de sjalotjes en hak de knoflook fijn. Fruit deze met wat olijfolie aan. Rasp het groene van de schil van de limoen af en voeg deze met het sap van een uitgeknepen halve limoen toe aan de pan. Snijd de raapstelen in stukjes en voeg toe aan de pan. Scheid het ei en meng de dooier met het kookroom, breng op smaak met zout en peper en voeg toe aan de pan. Voeg de tagliatelle toe zodra het kookt en verwarm nog even. Verdeel over de borden, rasp de Parmezaanse kaas erover en garneer af met de pijnboompitjes. Eventueel zelf toevoegen 200 gram Italiaans pancetta spek.