Fazantenfilet met vijgensaus header afbeelding

Fazantenfilet met vijgensaus

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 4 fazantenfilets (of kipfilet)
  • 1 dl gevogeltebouillon
  • ½ glas rode port
  • 1 el vijgenconfituur
  • 4 vijgen gehalveerd
  • 2 tl. olijfolie
  • zout en peper
Bereidingswijze

Zet de voorverwarmde koekenpan op een hoog vuur met de olijfolie en laat goed heet worden. Leg de filets in de pan en bak ze aan beide zijden in enkele minuten mooi bruin. Draai het vuur op halve stand en bak beide zijden elk nog 2 minuten. Leg ze op een schaal. Peper en zout de filets, leg op een mooie schaal en dek af met aluminiumfolie, laat 5 minuten rusten. Blus intussen het braadvocht af met de rode port, bouillon en voeg er de verse vijgen, de vijgenconfituur aan toe en kook tot de helft in. Lekker met zuurkool.