Extra ideeën om amuses, desserts en bijgerechtjes te maken header afbeelding

Extra ideeën om amuses, desserts en bijgerechtjes te maken

Amuses

Bereidingswijze
  • Halveer plakjes Parmaham in de lengte. Leg op iedere halve plak circa 10 Haricots verts en rol de Parmaham er strak omheen.
  • Maak een dip met 2 avocado’s, sap van 2 limoenen, 1 fijngesnipperde ui, 2 fijngesnipperde rode pepertjes, 1 geperst teentje knoflook en wat fijngehakt koriander.
  • Verwerk Sugar snaps in een salade met rucola, honingtomaatjes, knoflook en geitenkaas
  • Kook 500 gr kleine champignons 30 minuten zachtjes in 750 ml port met tijm en laurier. Haal de champignons eruit en laat de port inkoken tot een siroop. Meng de siroop met wat olie, zout en peper door de champignons.
  • Maak een heerlijke ratatouille: fruit stukjes paprika, tomaat, ui, knoflook en tijm tot een grove saus. Schenk dit over in dunne plakken gesneden aubergine, courgette en tomaat. Zet 20 minuten in voorverwarmde oven van 180 graden
  • Snijd 500 gram lychees in kleine stukjes en marineer ze in een flinke scheut sinaasappellikeur. Bak pannenkoekjes en vervang een deel van de melk door kokosmelk. Serveer de lychees koud naast de warme pannenkoekjes