Aardbeien tiramisu header afbeelding

Aardbeien tiramisu

Nagerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 400 gram Polderkoninkjes
  • 4 takjes munt
  • 250 gr mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 35 ml aardbeienlikeur
  • 2 el suiker
  • 1 reep witte chocolade
  • 1 pak lange vingers
Bereidingswijze

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in plakjes. Doe de helft van de aardbeien in een pan met een eetlepel suiker en een eetlepel water. Breng aan de kook en laat 10 minuten  zachtjes koken. Roer het goed door tot een gladde saus. Laat afkoelen en voeg de aardbeienlikeur toe. Klop de slagroom op yoghurtdikte met 1 eetlepel suiker dik en roer de mascarpone erdoor. Leg de lange vingers in een glazen schaal, leg er wat aardbeienplakjes op en de aardbeiensaus. Verdeel de mascarpone erover. Garneer af met de overige aardbeien en munt. Rasp er wat witte chocolade over.