Gevulde aardappel header afbeelding

Gevulde aardappel

Bijgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 4 grote Malta aardappelen
  • 1 teen knoflook
  • 20 gr bieslook
  • 180 gr bacon
  • 50 gr kaas
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aardappelen en snijd een plak van 1 cm af. Hol de aardappel uit en doe de binnenkant van de aardappel in een pan. Kook dit in 15 minuten gaar en stoom droog. Frituur de uitgeholde aardappel 6 minuten op 160 graden. Snijd de bacon in reepjes en hak de knoflook. Bak beide tot de bacon krokant is. Pureer de aardappel en meng met de bacon. Snijd de bieslook fijn en meng met de helft van de geraspte kaas door de aardappel. Vul de uitgeholde aardappel met de vulling. Bestrooi met de kaas en zet 10 minuten in de oven.