Lente aardappelschotel met tuinbonen header afbeelding

Lente aardappelschotel met tuinbonen

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 1 kg Opperdoezer Ronde
  • 1,5 kilo tuinbonen
  • 2 takjes bonenkruid
  • 200 gr ontbijtspek
  • 2 bosuitjes
  • 25 gr boter
Bereidingswijze
Boen de Opperdoezer Ronde schoon, maar schil ze niet. Kook ze voor ongeveer
20 minuten in een laag water met wat zout. Dop de tuinbonen, doe ze in een pan met water en 1 takje bonenkruid en kook voor 8 minuten. Snijd het spek in blokjes en bak deze in een koekenpan. Giet de Opperdoezer Ronde en de tuinbonen af. Snijd de bosuien in ringetjes en rits de blaadjes van de bonenkruid. Meng de tuinbonen met de spekblokjes, de boter, de bosui en het bonenkruid. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de Opperdoezer Ronde.