Pulled pork met geroosterde bospeen en asperges header afbeelding

Pulled pork met geroosterde bospeen en asperges

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 2kg procureur zonder bot
  • 500 gram bospeen
  • 500 gram groene asperges
  • 250 gram kastanje champignons
  • 10 gram korianderzaad
  • 10 gram mosterdzaad
  • 10 gram zwarte peperkorrels
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel cajunkruiden
Bereidingswijze

Doe de kruiden voor de rub in een vijzel en maal het fijn. Wrijf de kruiden in de procureur en laat het een nacht rusten in de koelkast.
Stook de barbecue op tot 130 graden en leg de procureur op het rooster, niet boven de kolen. Gaar de procureur 4 uur, draai de procureur elk uur een kwartslag en draai hem geregeld om. Rol de procureur in 2 a 3 lagen aluminium folie en stook de barbecue op naar 200 graden. Wrijf de bospeen en de asperges in met olijfolie en wat zeezout. Doe ze samen met de kastanje champignons in een gietijzeren pan en plaats de pan direct boven de kolen. Sluit de deksel en rooster de groenten voor 20 á 25 minuten. Serveer de pulled pork op de groenten.