Verse zalmsalade header afbeelding

Verse zalmsalade

BijgerechtenLunchgerecht, 4 personen

Ingrediënten
  • 400 gram verse zalmfilet
  • 2 avocado’s
  • 1 limelon
  • 1 rode gesnipperde ui
  • 1 limoen
Bereidingswijze

Snijd de zalm fijn en maak hem aan met het sap van een halve limoen. Maak de zalm op smaak met zeezout en peper uit de molen. Snijd de avocado door de helft, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd de limelon in de helft en verwijder het zaad met een lepel. Schil een halve limeloen en snijd in kleine stukjes. Snijd de avocado in gelijke stukjes als de limelon en de zalm. Leg een ringsteker in het midden van een bord. Vul deze voor een kwart met de aangemaakte zalm. Doe een laag limeloen op de zalm. Vul de ring af met de avocado en verdeel er de rode gesnipperde ui over. Druk het geheel voorzichtig aan met de bolle kant van een lepel en verwijder de ring voorzichtig. Serveer de salade met toast en creme fraiche. TIP: Doe de andere halve limelon, met de kant van het vruchtvlees op een hete barbecue voor 20 seconden, draai hem een kwartslag en doe dit nogmaals. Vervolgens een halve minuut op z’n rug en ook het dessert is klaar.