Spaanse tortilla header afbeelding

Spaanse tortilla

Hoofdgerechten, 4 tot 6 personen

Ingrediënten
  • 500 gram Frieslander Thoolse Klei
  • 1 gele paprika
  • 2 sialotten
  • 1 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 1 stronk broccoli
  • 200 gram chorizo
  • 4 eieren
Bereidingswijze
Schil de Frieslanders en snijdt ze in blokjes van 2 bij 2 cm en was ze. Breng een ruime pan water aan de kook en blancheer de aardappelen 3 minuten en spoel ze koud. Blancheer in hetzelfde water de broccoliroosjes en spoel ze koud. Breek de eieren in een kom en maak op smaak met peper en zout. Voeg de aardappelen en de broccoli toe. Snijdt de chorizo, paprika en de sjalot in gelijke stukken. Verhit een koekenpan op middel-laag vuur en voeg de chorizo toe zonder olie. Voeg de paprika en sjalot toe en fruit ze 3 minuten aan. Hak de rode peper en knoflook fijn en voeg ze op het laatst toe. Meng alles goed door elkaar en doe het terug in de pan. Bak op een laag vuur onder een deksel 8 tot 10 minuten. Als de bovenkant begint te stollen, leg je en bord op de tortilla en draai je de hele pan om. Glij de tortilla terug in de pan en bak de andere kant nog 5 tot 7 minuten aan.