Salade Nicoise header afbeelding

Salade Nicoise

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 300 gram sperziebonen
  • 500 gram krieltjes
  • 2 rode uien
  • 2 handjes sla
  • 400 gram cherrytomaatjes
  • 100 gram zwarte olijven
  • 4 eieren
  • 2 blikjes tonijn
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 eetlepels azijn
Bereidingswijze

Kook de krieltjes in 12 minuten gaar. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in ongeveer 8 minuten gaar. Spoel af met koud water. Kook de eieren. Meng het citroensap, mosterd, azijn, een scheut olijfolie en zout en peper tot een dressing. Snijd de uien in dunne ringen en halveer de tomaatjes. Laat de tonijn uitlekken. Verdeel de sla over de borden. Meng de krieltjes met de sperziebonen, ui, olijven en tomaatjes en schep op de sla. Strooi de tonijn erover en schenk de dressing erover. Garneer af met partjes ei.