Gegrilde opperdoezer header afbeelding

Gegrilde opperdoezer

Voorgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 600gr Opperdoezer Ronde
  • 1 rode ui grof gesnipperd
  • 1 teentje knoflook in plakjes
  • paar takjes tijm
  • 2-3 el olijfolie
  • 100 gr zachte geitenkaas verkruimeld
  • zeezout en zwarte peper naar smaak
  • eventueel olijven
Bereidingswijze

Verwarm de ovengril voor. Boen de opperdoezer ronde schoon en snijd ze in grove stukken. Kook ze 10 minuten en schep ze in een lage ovenschaal. Roer de ui, knoflook, olijven, tijm en olijfolie erdoor. Strooi zout en peper erover. Schuif de opperdoezers 10-15 cm onder de hete grill en rooster ze in 15 min. bruin. Strooi de geitenkaas erover en laat de kaas onder de grill nog even kleuren. TIP: Lekker met een tomatensalade of een wortelsalade.

Meer lezen over de opperdoezer ronde
www.opperdoezer-ronde.nl
www.opperdoezerrondetoko.nl