Pompoen pannenkoeken header afbeelding

Pompoen pannenkoeken

Hoofdgerechten, 2 personen

Ingrediënten
  • 500 gram hokkaido pompoen
  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 el suiker
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de pompoen doormidden en lepel het zaad eruit. Snijd de pompoen in stukken en rooster 20 minuten in de oven. Laat afkoelen en pureer met de staafmixer. Voeg de eieren, bakpoeder, bakmeel, suiker, kaneelpoeder en een snuf zout toe en roer tot een glad beslag. Voeg daarna de melk toe. Verhit een pan op middelhoog vuur met een beetje olie en schep een soeplepel beslag erin. Bak de pannenkoeken in 3 minuten aan beide zijden bruin. Serveer met maplesiroop en boter.