Winterse salade header afbeelding

Winterse salade

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 500 gr spruiten
  • 250 gr groene kool
  • 2 stronken witlof
  • 1 ui
  • 1 limoen
  • 50 gr amandelen
  • 2 el olijfolie
  • 200 gr gerookte buikspek
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden. Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
Leg ze in een ovenschaal. Pluk de groene kool in grove stukken en leg ze bij de spruiten in de schaal. Voeg de amandelen toe. Verdeel de olijfolie over de schaal en breng op smaak met zout en peper. Rooster het geheel voor 15 minuten in de oven. Snijd het buikspek in  reepjes en bak ze in de pan. Snijd de witlof fijn en bak kort mee met het spek. Pers een limoen uit en blus de pan met het limoensap. Snipper een ui. Wacht tot alles lauwwarm, voeg de ui toe en meng alles goed door elkaar.