Bladerdeeg met peer en gorgonzola header afbeelding

Bladerdeeg met peer en gorgonzola

BijgerechtenHoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 2 Doyenne du Comice peren
  • 3 takjes tijm
  • Handje walnoten
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 ei 80 gr gorgonzola
  • 2 el crème fraiche
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de walnoten in stukjes en rooster ze in een koekenpan. Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol de lap bladerdeeg uit. Prik het bladerdeeg een paar keer in met een vork. Vouw de randjes van het bladerdeeg naar binnen. Klop het ei los en smeer de rand  van het bladerdeeg in. Zet 10 minuten in de oven. Snijd de peren in plakjes. Roer de crème fraiche los en bestrijk het bladerdeeg. Beleg met de peer en de gorgonzola. Rits de tijm en verdeel erover. Bestrooi met wat peper en olijfolie. Bak in 20 minuten af in de oven. Strooi de walnoten erover.