Ovenschotel van kabeljauw en prei header afbeelding

Ovenschotel van kabeljauw en prei

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 400 gr gesneden prei
  • 1 winterpeen
  • 1 sjalot
  • 1 laurierblad
  • 5 gr peperkorrels
  • 800 gr kabeljauwfilet
  • 250 ml kookroom
  • 500 ml droge witte wijn
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de sjalot met schil en al in ringen. Doe deze samen met de wijn, laurier en peperkorrels in een pan en laat deze tot de helft inkoken. Zeef het geheel, zodat je alleen de saus overhoudt en voeg hieraan de kookroom toe. Breng op smaak met zout. Schil de winterpeen en maak er met de kaasschaaf dunne plakken mee. Leg de winterpeen met de prei in een ovenschaal. Snijd de kabeljauw in grove stukken en leg op de groente. Verdeel de saus erover en zet 25 minuten in de oven. Serveer bijvoorbeeld met aardappelpuree en een groene salade.