Chilly dog’s met zuurkool header afbeelding

Chilly dog’s met zuurkool

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 500 gr zuurkool
  • 1 puntpaprika
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 limoen
  • 2 laurierblaadjes
  • 8 peperkorrels
  • 200 gr gerookte spek
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 el tomatenpuree
  • 4 Frankfurters
  • 4 brioche broodjes
Bereidingswijze

Doe de zuurkool met de wijn, laurierblaadjes en peperkorrels in een pan en stoof 30 minuten. Snipper de ui, snijd de puntpaprika in kleine blokjes en snijd de spek in gelijke stukjes. Bak de ui, paprika en spek in wat olijfolie 3 minuten. Hak de knoflook en voeg deze met de tomatenpuree toe. Voeg de chilivlokken met 1 el water toe en breng op smaak met zout en peper. Grill de worsten in een grillpan. Snijd de broodjes aan de bovenkant open en leg de worsten erin. Verdeel de chilisaus erover en garneer af met de zuurkool.