Sinaasappel ananas marmelade header afbeelding

Sinaasappel ananas marmelade

Bijgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 4 sinaasappelen
  • 1 ananas
  • 100 gr gember
  • 1 takje rozemarijn
  • 200 gr suiker
Bereidingswijze

Schil de sinaasappelen en snijd van de schil van één sinaasappel dunne reepjes. Breng de reepjes in een klein beetje water aan de kook. Laat 2 minuten koken en spoel af met koud water. Herhaal dit drie keer. Schil de ananas en snijd 300 gram vruchtvlees in stukken van één bij één centimeter. Doe de ananas met de sinaasappelschil en de suiker in een pan. Verhit op hoog vuur totdat de suiker is opgelost en begint te karamelliseren. Snijd de sinaasappelparten door de helft en voeg toe. Hak de gember en voeg toe. Laat het koken tot het vocht met de helft gereduceerd is. Voeg de rozemarijn toe en laat nog 1 minuut koken. Haal de rozemarijn eruit en schep zo heet mogelijk in jampotjes. Draai de deksel erop en laat omgekeerd afkoelen.