Boerenkool met worst header afbeelding

Boerenkool met worst

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 2 zakken gesneden boerenkool
  • 1 rookworst van 400 gram
  • 100 gram roomboter
  • 1.5 dl melk
  • 2 eetlepels blanke azijn
  • Zout en peper
Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Was ze en kook de aardappelen 30 min met een snufje zout. Was ondertussen de boerenkool en kook deze in een bodempje water 30 min. Giet de aardappelen af en laat ze op een laag vuur zonder deksel 2 minuten droogstomen. Laat de boerenkool uitlekken op een vergiet en voeg ze toe aan de aardappelen. Snijd de boter in stukjes en voeg ze toe samen met de melk. Stamp het geheel met een stamppot stamper en maak op smaak met zout peper en de azijn. Wel de rookworst 20 minuten in heet niet kokend water. Ook lekker met een gestoofde sucade lap.