Tomaten avocado tartaar met gamba’s header afbeelding

Tomaten avocado tartaar met gamba’s

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 2 avocado’s
  • 2 trostomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 Spaanse peper
  • 20 gr platte peterselie
  • 8 gamba’s zonder kop
  • 1 dl olijfolie
  • 2 dl balsamico azijn
Bereidingswijze

Snijd de knoflooktenen in dunne plakjes. Snijd de peper fijn. Hak de peterselie en meng dit met olijfolie, peper en knofl ook. Snijd de gamba’s in over de rug en laat 2 uur in het oliemengsel liggen. Verwarm de balsamico azijn in een pan tot hij met de helft is afgenomen en stroperig is. Verwijder het zaad van de tomaten en snijd in blokjes. Snijd de avocado’s in blokjes. Leg de tomatenblokjes in een steekvorm op het bord en leg de avocadoblokjes erop. Druk voorzichtig aan. Bak de gamba’s in een lepel oliemengsel voor 1 minuut aan beide kanten. Verdeel de
gamba’s over de borden en garneer de tartaar af met de balsamico azijn.