Klassieke tarte tattin header afbeelding

Klassieke tarte tattin

Bijgerechten, 8 personen

Ingrediënten
  • 3 grote goudreinetten
  • 2 dl water
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1 grote plak bladerdeeg
  • 1 theelepel grof zeezout
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs
Bereidingswijze

Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in parten. Breng het
water aan de kook samen met de kaneel en steranijs. Laat 10 minuten trekken,verwijder de anijs en kaneel en voeg de suiker toe. Zet het vuur hoog en karamelliseer de suiker tot hij goudgeel is. Giet de karamel in een ronde bakvorm en leg de appel hier voorzichtig in. Leg het bladerdeeg er over en snij de randen bij. Bak de tarte tattin in een voorverwarmde
oven op 180 graden 20 min. Laat de tarte tattin 20 tot 25 minuten afkoelen voor je
hem stort. Serveer met vanille saus.