Witlof ovenschotel header afbeelding

Witlof ovenschotel

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 750 gr witlof
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 800 gr aardappelschijfjes
  • 10 stengels bieslook
  • 500 gr gehakt
  • 50 gr boter
  • 4 el bloem
  • 300 ml kookroom
  • 100 gr geraspte kaas
  • 2 tl mosterd
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de witlof in stukjes. Fruit de ui en knoflook aan, voeg het gehakt toe en breng op smaak met zout en peper. Voeg de witlof toe bak gaar. Laat de boter smelten, voeg de bloem toe en verwarm kort mee. Schenk de kookroom en 200ml water erbij en mix tot een gladde saus. Voeg de mosterd, kaas, fijn gesneden
bieslook, zout en peper toe. Mix tot een dikke saus. Vet een ovenschaal in. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem. Schep het gehaktmengsel erop en maak af met de  aardappelschijfjes. Schenk de saus erover. Bak voor 45 minuten in de oven.