Gestoomde vispakketjes met paksoi en sinaasappel header afbeelding

Gestoomde vispakketjes met paksoi en sinaasappel

Voorgerechten, 2 personen

Ingrediënten
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • stukje gemberwortel, geraspt
  • 1 sinaasappel, schil raspen en vrucht uitpersen
  • 2 tl. mosterd
  • 1 el. olie
  • zout, peper
  • 1 struikje paksoi in dunne reepjes
  • 2 zalmfilets
Bereidingswijze

Maak een marinade van de knoflook, gember, mosterd, olie en sinaasappelrasp en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de zalm met zout en peper. Leg twee vellen bakpapier op elkaar en leg een zalmfilet in het midden. Bestrijk de vis met de helft van de marinade en de helft van de paksoireepjes. Vouw het papier dicht en leg ze met de naad naar boven zodat het vocht niet kan weglekken. Bind het pakketje dicht met een stukje touw. Maak het tweede vispakketje op dezelfde manier. Zet het stoomrekje in de wok, vul de wok tot 2 cm onder het rekje met water en breng het aan de kook. Leg de vispakketjes op het stoomrekje (ze mogen beslist niet met het water in aanraking komen). Leg het deksel op de wok en stoom de vispakketjes in ongeveer 15 minuten gaar. Vul zo nodig tussentijds water bij.