Ratatouille header afbeelding

Ratatouille

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 3 trostomaten
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 300 gr gekruid gehakt
  • 2 el chilisaus
  • 1 el ketjap
  • 1 tl sojasaus
  • 1 tl sambal
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette, aubergine en trostomaten in plakjes van 1 cm dik. Doe de plakjes in een kom, voeg 4 eetlepels olijfolie toe en peper en zout. Meng goed door elkaar. Maak van het gehakt balletje en druk deze iets plat. Meng in een kom de ketjap, sojasaus, chilisaus en sambal tot een saus. Snipper de ui en voeg deze toe. Zet de plakjes groente en gehakt om en om rechtop in een ovenschaal en druk tegen elkaar. Giet de saus erover. Dek af met aluminiumfolie. Zet 30 minuten in de oven, verwijder het folie en zet nog 20 minuten in de oven.