Bietensoep header afbeelding

Bietensoep

Bijgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 400 gr bieten appel/ui
  • 1 citroen
  • 1 avocado
  • 1/2 komkommer
  • Paar takjes basilicum
  • 1 groentebouillonblokje
  • 150 gr cashewnoten
Bereidingswijze

Zet de cashewnoten onder water. Breng 1 liter water met het bouillonblokje en wat zout aan de kook. Voeg de bieten appel/ui toe en laat 15 minuten koken. Spoel de cashewnoten af en doe ze met een scheutje water en wat zout in de blender. Blend tot een gladde crème. Pers de citroen uit en voeg het sap toe. Snijd de komkommer en avocado in stukjes. Haal de blaadjes van de basilicum. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Garneer de soep per kom af met een lepel cashewnoten crème, de komkommerblokjes, avocadoblokjes en basilicumblaadjes.