Gevulde aardappel header afbeelding

Gevulde aardappel

Voorgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 8 grote vastkokende aardappelen
  • 150 gr raapstelen in stukjes
  • 1uitje gesnipperd
  • 50 gr bacon in reepjes
  • 3 el crème fraiche
  • zout & peper
Bereidingswijze

Kook de aardappelen in ca. 20 min gaar. Verwarm de oven voor op 225 graden C. kook de raapstelen op hoog vuur met weinig gaar in ca. 3 min. en laat ze uitlekken bak de bacon ca. 3 min. Bak dan nog de ui ca. 3 min. mee. Meng het uimengsel met de creme fraiche en raapstelen breng op smaak met zout en peper. Snijd een kapje van de aardappelen hol ze voor 2/3 uit meng het kruim met het uimengsel. Vul de aardappels met dit mengselen zet ze in een ingevette ovenschaal en bak de aardappelen in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar