Witlofovenschotel header afbeelding

Witlofovenschotel

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 8 stronken witlof
  • 1 ui
  • 800 gr aardappelschijfjes
  • 150 gr spekreepjes
  • 350 gr gehakt
  • 40 gr roomboter
  • 450 ml melk
  • 125 gr geraspte kaas
  • 40 gr bloem
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in. Snipper de ui fijn en bak met de spekjes. Voeg het gehakt toe en bak rul. Snijd de witlof fijn en voeg deze toe. Bak op hoog vuur tot het vocht verdampt is. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de schaal en bedek met het witlofmengsel. Smelt de roomboter en voeg daarna de
bloem toe. Verwarm 4 minuten, voeg al roerend de melk toe. Laat 5 minuten pruttelen. Voeg de helft van de kaas toe. Breng op smaak. Giet de helft van de saus over de witlof. Bedek met de rest van de aardappelschijfjes. Schenk de saus erover en garneer af met de kaas. Bak 40 minuten.